Heads Academy
(leerplichtigen 16-25 jaar en volwassenen)

 

Ladies Hair School
(vanaf 21 jaar of na je MBO kappersopleiding)

 

Barberschool
(vanaf 21 jaar)

Ladies & Barber Allround

Doel en opzet van de opleiding
Dit opleidingsprogramma is er voor iedereen die wil gaan werken binnen de kappersbranche. Al na tien maanden kun je als volwaardig kapper aan de slag.

 

Hoge kwaliteit
Bij Heads Academy streven we naar de hoogste kwaliteit. Zo werken we in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt training van hoogopgeleide docenten die zelf ook parttime in hoog segment salons werken.

 

Inhoud kappersopleiding
Er wordt aandacht besteed aan sterke knip en kleurtechnieken, de juiste krullen, communicatie en de laatste trends op het gebied van mode en verzorging in de volgende modules:

 

  • Communicatie
   Verbale en non verbale communicatie, klantenontvangst, telefoon opnemen, omgangsvormen en begeleiden van klanten in de salon.

 

  • Color
   Alle basis aspecten rondom het kleuren worden hier behandeld. Er wordt theorie uitleg gegeven en uitgebreid geoefend op praktijkgerichte behandelingen. Na deze module ben jij in staat om zelfstandig te werken en kleur analyse toe te passen.

 

  • Basic Techniques
   Dit is een basis module die duidelijk de beginselen van het knippen laat zien. Deze methode wordt kort en krachtig uitgelegd en zal worden uitgevoerd op dollheads. Na deze module ben jij in staat om lijnen en vormen van kapsels beter te begrijpen en het werken met knipmaterialen te ervaren.

 

  • Huid, haar en materialen
   Dit is een tweedaagse module over huid en haar. Ook zal uitleg worden gegeven over de materialenkennis die je nodig hebt in de wereld van knippen en stylen.

 

  • Curls
   In deze module behandelen we alle aspecten rondom krul, de theorie, het maken van een permanent en het omvormen van haar. Wanneer je de basis techniek en kennis goed beheerst ben je in staat een goede permanent te creëren.

 

  • Basic Cuts Ladies
   Wanneer je deze module hebt afgerond ben je al in staat in de salon te werken. De basis technieken die worden behandeld zijn modern van vorm en kunnen direct worden toegepast. Vanaf nu kun je eeuwig gebruik gaan maken van de gedegen basis die je met deze opleiding hebt opgedaan.

 

  • Basic Cuts Men
   Je leert de basistheorie en we gaan in op de vorm van het hoofd en het gebruik van de juiste materialen. We leren je comfortabel en zelfverzekerd te voelen over het knippen van het haar van mannen en verder leren we je hoe je moet opknippen met kam en schaar.

 

  • Adviseren
   Welke adviezen geef je en hoe communiceer je die? In deze module leer je hoe je op de juiste manier communiceert zodat je een klant goed kunt adviseren. Hierom draait het om zowel verbale als non-verbale communicatie. Ook komen aan bod het toepassen van gezichtsvormen en de lifestyle en persoonlijkheid in een adviesgesprek.

 

  • Fashion Cuts
   In de laatste module van het semester trainen we je alle creatieve coupes die Heads Academy heeft ontwikkeld. Hierbij leer je ook jouw eigen stijl te ontwikkelen en er helemaal klaar voor te zijn een goede Creatieve Haarstylist te zijn!

   

  Opleidingsduur
  De opleiding duurt tien maanden. Je krijgt twee dagen per week les (dinsdag en donderdag) van 14:30 uur tot 20:00 uur.

   

  Werken en leren
  Buiten het feit dat de opleiding uitstekend is te combineren naast de huidige werkzaamheden, bieden wij uiteenlopende mogelijkheden op gebied van dienstbetrekkingen bij één van de salons binnen ons netwerk.

   

  Toelatingseisen
  Vanaf 18 jaar en ouder. Er is geen ervaring vereist.

   

  Studiemateriaal
  Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset en online leeromgeving die bij de start van de opleiding wordt verstrekt.

   

  Start opleiding
  5 september 2023  tot 11 juni 2024
  De lesdagen zijn op dinsdag en donderdag van 14:30 – 20:00 uur.

   

  Vervolgopleiding
  Kapper Allround

   

  Kosten kappersopleiding

  Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken, materialen en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

   

  Collegegeld per jaar € 7.500, –

   

 • Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Vergeet niet dat je voor deze opleiding het STAP-budget kunt aanvragen. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

 • Betalingscondities
 • Betaling in termijnen: Aanbetaling € 995, – te betalen 4 weken vóór aanvang opleiding. Het overige bedrag in 10 termijnen van € 650,50 per maand.
  Betaling ineens: €7.500,- per jaar.Locatie

  Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.
Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.