Heads Academy
(leerplichtigen 16-25 jaar en volwassenen)

 

Ladies Hair School
(vanaf 18 jaar of na je MBO kappersopleiding)

 

Barberschool
(vanaf 18 jaar)

 

Bekijk hier onze herenvak-opleidingen:
MBO Allround Kapper BBL Barbier
MBO Allround Kapper BOL Barbier
Barber School 20 weken
Barber School 40 weken

Barber School 40 weken

Doel & Opzet
Bij de Barber School staan ambacht en vakmanschap aan de basis van de opleiding tot herenkapper. Na een introductie van de basistechnieken, zowel in theorie als in de praktijk, word je tijdens de 40-weken durende opleiding uitgedaagd om je eigen creaties technisch te onderbouwen en je eigen stijl te ontwikkelen. Niet alleen het ambacht staat centraal, maar ook jouw sociale vaardigheden. Hiermee kun je na de opleiding jouw klanten de beste service en het juiste advies geven. Aan de hand van verschillende modules ontwikkel je jouw basiskennis tot expertise.

 

Hoge Kwaliteit
Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal acht leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top barbershops werken.

 

Basic Cuts Men
Tijdens deze ‘basic cuts’ brengen wij je de beginselen van het knippen bij. Je leert te werken in vormen en lijnen. Na deze module beheers je de volgende basistechnieken:
• Opknippen met kam en schaar
• Opscheren
• Föhnen en styling
• Werken met de coupeschaar
• Strakke contouren en afwerking

 

Kennis
Een herenkapper dient ook kennis te hebben. Zo sta je niet voor verassingen wanneer een klant je vragen stelt en kun je een passend advies geven. De theorie die tijdens de opleiding behandeld wordt bestaat uit:
• Huid en haar
• Vormen en lijnen
• Materialen
• Gezichtsvormen
• Producten
• Advies gesprek

 

Praktijkervaring
Zodra je alle vaardigheden correct hebt aangeleerd, is het tijd om praktijkervaring op te doen in de Barber School met echte klanten. Dankzij de geleerde kennis en vaardigheden kun je nu een passende coupe bij je klanten creëren en zie je meteen resultaat van wat je geleerd hebt!

 

Barbier 
Barbier staat in het teken van authentiek scheren. Hier leer je hoe je een ‘barberkit’ gebruikt en welke verzorgingsproducten bij het vak horen. Ook leer je aan de hand van gezichtsvormen een baard en snor te trimmen en te modelleren zodat je iedere klant persoonlijk advies kunt geven.

 

Opleidingsduur
De barbier-opleiding van Barber School duurt 40 weken op basis van 1 lesdag per week.

 

Start opleiding 
Amsterdam: vrijdag 13 september 2019 en zaterdag 14 september 2019
Delft: woensdag 23 oktober 2019
Lestijden zijn van 09.30 uur tot 16.00 uur.

 

Toelatingseisen
Vanaf 18 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel barbier te worden!

 

Kosten opleiding

Lesgeld per jaar€ 3.650,-
Materialen (werkkit)€ 975,-
Examen€ 250,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

 

Locatie
Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Amsterdam en Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.