MBO 4 Topjaar Salonmanager Heer/Barbier BOL

DOEL EN OPZET
Tijdens deze opleiding bereid je jezelf voor om manager te worden van een Barbershop en op de start van een bedrijf. Hoe gaat jouw eigen concept eruitzien in een businessplan? Je leert ook een eigen haarcollectie te kunnen maken van toffe coupes. Trainers skills kunnen ook niet ontbreken bij de functie van een salonmanager of eigenaar van een Barbershop. Dus je leert ook vaktechniek overbrengen (lesgeven), communiceren, connecten, werken vanuit een doel, evalueren en reflecteren, feedback geven en presenteren.
BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Dat betekent dat je op school leert en ervaring op doet in de salon van Heads Academy. Ook loop je stage om kennis te maken met het beroepsveld.

 


HOGE KWALITEIT

Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal acht leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

 

OPLEIDINGSDUUR

De opleiding duurt drie jaar. De eerste 2 jaar volg je de opleiding 3 dagen per week en het derde jaar 2 dagen per week. Daarnaast loop je 2 dagen stage per week in een Salon of Barbershop. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de Salon of Barbershop waar je werkt, gelden de regels van het CAO voor kappers.

 

TOELATINGSEISEN

Barbers die in het bezit zijn van het diploma Haarstylist Heer (niveau 3). Barbers die niet aan de toelatingseisen voldoen, kunnen contact opnemen met de opleiding.

 

START KAPPERSOPLEIDING

Delft: 29 augustus 2022
Amsterdam: 29 augustus 2022

 

KENNIS
– Wat leer je tijdens de opleiding?
Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
Your own style: ‘Image styling’
Communicatie: Klanten ontvangst, adviseren en verkoop
Theorie: Nederlands, rekenen, Engels en administratieverwerking
Master in Education
Ondernemen
Eigen haarcollectie ontwerpen

 

FAST FACTS
Leeftijd vanaf 17 jaar
Opleidingsduur 1 jaar
Lestijden 9.00–14.30 uur
Veel persoonlijke ondersteuning
Veel praktijkervaring: leren door te doen
Een erkend diploma MBO Salonmanager niveau 4

 

LEREN & STAGE
Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende barbershops binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een stagevergoeding (CAO bepaald) van de kapper.

 

STUDIEMATERIAAL

Bij de opleiding hoort een persoonlijke login online en studieboeken.

 

KOSTEN OPLEIDING
Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 

Collegegeld per jaar € 6.000,-
Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW.

 

STUDIEFINANCIERING
De MBO-opleiding Salonmanager Heer/Barbier niveau 4 van Barber School valt onder de Wet op de Studiefinanciering + gratis OV.

 

BETALINGSCONDITIES

Betaling in termijnen: Aanbetaling € 1.000, – te betalen 4 weken vóór aanvang opleiding. Het overige bedrag in 10 termijnen van € 500,- per maand.
Betaling ineens: 2% korting op het collegegeld: € 5.880,-

 

LOCATIE
Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Amsterdam en Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.