Heads Academy
(leerplichtigen 16-25 jaar en volwassenen)

 

Ladies Hair School
(vanaf 18 jaar of na je MBO kappersopleiding)

 

Barberschool
(vanaf 18 jaar)

 

Bekijk hier onze herenvak-opleidingen:
MBO Allround Kapper BBL Barbier
MBO Allround Kapper BOL Barbier
Barber School Allround
Barber School Advanced

MBO Allround Kapper/Barbier BBL

Doel & Opzet
BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, werken en leren. Dat betekent dat je direct gaat werken in een salon. Je start met een basisjaar bij Heads Academy. In het tweede jaar staat alles in het teken van het barbiersvak. Waar andere opleidingen slechts een los vak of module aandacht geven aan barbiertechnieken, is bij Barber School het volledige derde jaar van je opleiding daarop gericht. Barber School leidt jou op tot allround herenkapper en zelfstandig barbier met eigen stijl & unieke skills.

Samenwerking Heads Academy & Barber School
Heads Academy en de Barber School werken samen omdat beide een hoge kwaliteit leveren. Bij de Barber School word je opgeleid tot Barbier & Allround Herenkapper zodat je na afronding van de opleiding je eigen concept kan introduceren of bij een Barbershop aan de slag kan.

 

Hoge Kwaliteit
Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal acht leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

 

Inhoud Kappersopleiding
De opleiding richt zich volledig op het kappersvak en de daarbij horende theorie. Elke les bestaat uit maximaal twee uur theorie en de rest is praktijk; zoals demonstraties, werken op ‘doll heads’, modellen en klanten. Het eerste jaar is een combinatie van het dames- en herenvak. In het tweede jaar richt je jezelf volledig op het vak Barbier.

 

Eerste jaar bij Heads Academy

Tijdens het eerste jaar krijg je de volgende modules:

 • Communicatie en service
 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Adviseren
 • Kleuren
 • Knippen en snijden
 • Omvormen
 • Huid, haar en materialen

 

Tweede jaar Barber School
Bij de Barber School word je opgeleid tot Allround Herenkapper. We starten met gedegen basistechnieken, van klassiek opknippen tot ‘Fashion Cuts’ en ‘New & Old School’. Je krijgt de volgende modules:

 • Herenvak: materialen, communicatie, klanten, producten.
 • Basic Cuts Man: je leert de basisvaardigheden van het knippen met lijnen en vormen, gezichtsvormen en   profiel. Verder leer je alles over het juiste materiaalgebruik en het:
  • Opknippen met kam en schaar
  • Opscheren met kam en tondeuse
  • Vrije hand tondeuse
  • Werken met de coupeschaar
  • Strakke contouren en afwerking
 • Barbier: hier leer je de juiste manier van scheren. Met authentiek scheren leer je hoe je het optimale scheerresultaat behaalt. Naast een goede scheertechniek is de keuze van het juiste mes en het onderhoud daarvan, het gebruik van de juiste scheerkwast, scheerzeep en verzorgingsproducten essentieel voor een goed resultaat. Ook leer je baard en snor trimmen. Daarbij is het van belang dat je voor het juiste model kiest dat bij de gezichtsvorm past.
 • Fashion Cuts: creatieve coupes
 • Haarproducten: werk met de producten van Reuzel, Suavecito en American Crew; de ‘full service’ producenten van topkwaliteit haar- en scheerproducten voor de man.

 

Opleidingsduur
De opleiding duurt drie jaar. De lestijden zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar.

 

Werken & Leren
Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

 

Toelatingseisen
Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 25 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel barbier te worden!

 

Studiemateriaal
Bij de opleiding hoort een uitgebreide, persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding overhandigd krijgt. Daarnaast wordt er gewerkt met eigen lesmateriaal en Hairlevel online met een persoonlijke login en studieboeken.

 

Start kappersopleiding
dinsdag 27 augustus 2019 Delft
dinsdag 3 september 2019 Amsterdam

 

Kosten opleiding

Lesgeld per jaar€ 4.112,50
Materialen (werkkit)€ 1.500,-
Boeken + e-learning€ 465,-
Examen€ 575,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

 

Locatie
Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Amsterdam en Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.