Heads Academy
(leerplichtigen 16-25 jaar en volwassenen)

 

Ladies Hair School
(vanaf 18 jaar of na je MBO kappersopleiding)

 

Barberschool
(vanaf 18 jaar)

 

Bekijk hier onze herenvak-opleidingen:
MBO Allround Kapper BBL Barbier
MBO Allround Kapper BOL Barbier
Barber School Allround
Barber School Advanced

MBO Allround Kapper/Barbier BOL

Doel & Opzet

Ben je leerplichtig en wil je Barbier worden? Als je leerplichtig bent en je diploma wilt behalen, dan moet je het dames- en herenvak succesvol afronden. Alle andere kappersopleidingen richten zich enkel op het damesvak, maar bij deze opleiding ligt de focus ook op Barbier! Wij werken samen met de Barber School!

Samenwerking Heads Academy & Barber School
Heads Academy en de Barber School werken samen omdat beide een hoge kwaliteit leveren. Bij de Barber School word je opgeleid tot Barbier & Allround Herenkapper zodat je na afronding van de opleiding je eigen concept kan introduceren of bij een Barbershop aan de slag kan.

BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Je start in het eerste jaar bij Heads Academy voor een gedegen basis van het dames- en herenvak, gevolgd door het tweede jaar bij de Barber School dat volledig gericht is op het vak Barbier. Dus niet slechts één module Barbier zoals bij andere opleidingen maar in samenwerking met de Barber School.

 

Hoge Kwaliteit
Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal acht leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

 

Inhoud Kappersopleiding
De opleiding richt zich volledig op het kappersvak en de daarbij horende theorie. Elke les bestaat uit maximaal twee uur theorie en de rest is praktijk; zoals demonstraties, werken op ‘doll heads’, modellen en klanten. Het eerste jaar is een combinatie van het dames- en herenvak. In het tweede jaar richt je jezelf volledig op het vak Barbier.

 

Eerste jaar bij Heads Academy

Tijdens het eerste jaar krijg je de volgende modules:

 • Communicatie en klanten ontvangst
 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Adviseren en verkoop
 • Kleuren
 • Knippen en snijden
 • Omvormen
 • Huid, haar en materialen

 

Tweede jaar Barber School
Bij de Barber School word je opgeleid tot Allround Herenkapper. We starten met gedegen basistechnieken, van klassiek opknippen tot ‘Fashion Cuts’ en ‘New & Old School’. Je krijgt de volgende modules:

 • Herenvak: materialen, communicatie, klanten, producten.
 • ‘Basic Cuts Man’: je leert de basisvaardigheden van het knippen met lijnen en vormen, gezichtsvormen en profiel. Verder leer je alles over het juiste materiaalgebruik en het:
  • Opknippen met kam en schaar
  • Opscheren met kam en tondeuse
  • Vrije hand tondeuse
  • Werken met de coupeschaar
  • Strakke contouren en afwerking
 • Barbier: hier leer je de juiste manier van scheren. Met authentiek scheren leer je hoe je het optimale scheerresultaat behaalt. Naast een goede scheertechniek is de keuze van het juiste mes en het onderhoud daarvan, het gebruik van de juiste scheerkwast, scheerzeep en verzorgingsproducten essentieel voor een goed resultaat. Ook leer je baard en snor trimmen. Daarbij is het van belang dat je voor het juiste model kiest dat bij de gezichtsvorm past.
 • ‘Fashion Cuts’: creatieve coupes
 • Haarproducten: werk met de producten van Reuzel, Suavecito en American Crew; de ‘full service’ producenten van topkwaliteit haar- en scheerproducten voor de man.

 

Opleidingsduur

De opleiding duurt twee jaar. De lestijden zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je twaalf weken schoolvakantie.

 

Stage & Leren
In de beroepsopleidende variant heb je een beroepspraktijkvorming (BPV) overeenkomst met Barber School en een erkende kapsalon. Vier dagen per week krijg je les en één dag per week loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

 

Erkend Leerbedrijf
Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een stagevergoeding (CAO bepaald) van de kapper.

 

Toelatingseisen
Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 25 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel barbier te worden!

 

Studiemateriaal
Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met eigen lesmateriaal en Hairlevel online met een persoonlijke login en studieboeken.

 

Start Kappersopleiding
dinsdag 27 augustus 2019 Delft
dinsdag 3 september 2019 Amsterdam

 

Kosten opleiding

Lesgeld per jaar€ 8.225,-
Materialen (werkkit)€ 1.500,-
Boeken + e-learning€ 465,-
Examen€ 575,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

 

Studiefinanciering
De MBO-opleiding Kapper niveau 3 van Barber School valt onder de Wet op de Studiefinanciering.

 

Locatie
Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Amsterdam en Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.