MBO Allround Kapper/Barbier BOL

BARBIERPOPLEIDING LEERPLICHTIG 16 T/M 21 JAAR

DOEL EN OPZET

Ben je leerplichtig en wil je Barbier worden dan is dit de enige opleiding in Nederland om dat mogelijk te maken. Wanneer je leerplichtig bent en je diploma wil behalen dan ben je verplicht om het dames- en herenvak goed af te ronden. Bij andere opleidingen in Nederland ligt de focus altijd op het damesvak. Dat wil je uiteraard niet als je Barbier wil worden!

Heads Academy werkt samen met de Barber School omdat de Barber School dezelfde kwaliteit levert als Heads Academy. Bij de Barber School word je opgeleid tot Allround Herenkapper en Barbier zodat je in de toekomst je eigen concept kan maken of bij een Barbershop kan werken.

BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Je start vanuit de gedegen basis in het eerste jaar bij Heads Academy. In het tweede jaar ben je klaar om jezelf te ontwikkelen tot Barbier. Dus niet zomaar één Module Barbier zoals alle andere scholen het doen. Nee, het tweede jaar is volledig gericht op het vak Barbier.

HOGE KWALITEIT

Bij de Barber School en Heads Academy streven we naar de hoogste kwaliteit. Zo werken we in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in hoog segment Barbershop werken.

INHOUD OPLEIDING
De opleiding richt zich volledig op het praktische kappersvak en de daarbij behorende theorie. De lessen bestaan maximaal twee uur uit theorie. De overige tijd is praktijk. Deze bestaat uit demonstraties en werken op doll heads, modellen en klanten. Het eerste jaar is een combinatie van het dames- en herenvak bij Heads Academy. In het tweede jaar richt je jezelf volledig op het vak Barbier.

MODULES EERSTE JAAR BIJ HEADS ACADEMY

  • Communicatie + klantenontvangst
  • Haaronderzoek + haarverzorging
  • Adviseren + verkoop
  • Kleuren
  • Knippen + snijden
  • Permanenten
  • Huid + Haar + Materialen

 TWEEDE JAAR BARBER SCHOOL

Bij de Barber School word je opgeleid tot allround Herenkapper. We starten met gedegen basistechnieken, van klassiek opknippen tot Fashion Cuts en New & Old School.

MODULE HERENVAK

Deze module bestaat uit de volgende onderdelen: materialen, communicatie, klanten, producten.

MODULE BASIC CUTS MEN

Dit is een basis module die duidelijk de beginselen van het knippen laat zien met lijnen en vormen, gezichtsvormen en profiel. Verder leer je alles over het juiste materiaalgebruik en jouw vaktechniek verder te ontwikkelen met:

– Opknippen met kam en schaar

– Opscheren met kam en tondeuse

– Vrije hand tondeuse

– Werken met de coupeschaar

– Strakke contouren en afwerking

MODULE BARBIER

Je leert de procedure van het scheren. Met authentiek scheren leer je hoe je het optimale scheerresultaat behaalt. Naast een goede scheertechniek is de keuze van het juiste mes en het onderhoud daarvan, het gebruik van de juiste scheerkwast, scheerzeep en verzorgingsproducten essentieel voor een goed resultaat. Ook leer je baard en snor trimmen. Daarbij is het van belang dat je voor het juiste model kiest dat bij de gezichtsvorm past.

MODULE FASHION CUTS

In deze module gaan we alle creatieve coupes trainen die de Barber School heeft ontwikkeld.

HAAR PRODUCTEN

We werken met de producten van Reuzel, Suavecito en American Crew. Dit zijn full service producenten van haar- en scheerproducten van topkwaliteit voor de man.

OPLEIDINGSDUUR

De opleiding duurt twee jaar. De lestijden zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je per jaar twaalf weken schoolvakantie.

STAGE EN LEREN

In de beroepsopleidende variant heb je een beroepspraktijkvorming (BPV) overeenkomst met Barber School en een erkende kapsalon. Vier dagen per week krijg je les en één dag per week loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

ERKEND LEERBEDRIJF

Barber School en Heads Academy werken samen met erkende salons. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stage periode ontvang je een stagevergoeding (CAO bepaald) van de kapper.

TOELATINGSEISEN

Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel barbier te worden!

STUDIEMATERIAAL

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met  eigen lesmateriaal en Hairlevel online met een persoonlijke inlog en studieboeken.

START KAPPERSOPLEIDING

dinsdag 27 augustus 2019 Delft
dinsdag 3 september 2019 Amsterdam

KOSTEN OPLEIDING

LESGELD PER JAAR€ 8.250
MATERIALEN (WERKKIT)€ 1.500
BOEKEN + E-LEARNING€     415
EXAMENGELD€     575

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW.
Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

STUDIEFINANCIERING

De MBO-opleiding Kapper niveau 3 van Barber School valt onder de Wet op de Studiefinanciering. Lees hier meer over fiscaal voordeel.

LOCATIE

Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Amsterdam en Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.