Basic Hairdresser

Kappersopleiding  10 maanden!

Doel en opzet van de opleiding

Dit opleidingsprogramma is er voor iedereen die wil gaan werken binnen de kappersbranche. Al na tien maanden kun je als volwaardig kapper aan de slag.

Hoge kwaliteit

Wij streven naar een optimale kwaliteit en realiseren dit door te werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt training van hoogopgeleide docenten die zelf ook parttime in hoog segment salons werken.

Inhoud kappersopleiding

Er wordt aandacht besteed aan sterke knip en kleurtechnieken, de juiste krullen, communicatie en de laatste trends op het gebied van mode en verzorging in de volgende modules:

 • Communicatie
  Verbale en non verbale communicatie, klantenontvangst, telefoon opnemen, omgangsvormen en begeleiden van klanten in de salon.
 • Color
  Alle basis aspecten rondom het kleuren worden hier behandeld. Er wordt theorie uitleg gegeven en uitgebreid geoefend op praktijkgerichte behandelingen. Na deze module ben jij in staat om zelfstandig te werken en kleur analyse toe te passen.
 • Basic Techniques
  Dit is een basis module die duidelijk de beginselen van het knippen laat zien. Deze methode wordt kort en krachtig uitgelegd en zal worden uitgevoerd op dollheads. Na deze module ben jij in staat om lijnen en vormen van kapsels beter te begrijpen en het werken met knipmaterialen te ervaren.
 • Huid, haar en materialen
  Dit is een tweedaagse module over huid en haar. Ook zal uitleg worden gegeven over de materialenkennis die je nodig hebt in de wereld van knippen en stylen.
 • Curls
  In deze module behandelen we alle aspecten rondom krul, de theorie, het maken van een permanent en het omvormen van haar. Wanneer je de basis techniek en kennis goed beheerst ben je in staat een goede permanent te creëren.
 • Basic Cuts Ladies
  Wanneer je deze module hebt afgerond ben je al in staat in de salon te werken. De basis technieken die worden behandeld zijn modern van vorm en kunnen direct worden toegepast. Vanaf nu kun je eeuwig gebruik gaan maken van de gedegen basis die je met deze opleiding hebt opgedaan.
 • Basic Cuts Men
  Je leert de basistheorie en we gaan in op de vorm van het hoofd en het gebruik van de juiste materialen. We leren je comfortabel en zelfverzekerd te voelen over het knippen van het haar van mannen en verder leren we je hoe je moet opknippen met kam en schaar.
 • Adviseren
  Welke adviezen geef je en hoe communiceer je die? In deze module leer je hoe je op de juiste manier communiceert zodat je een klant goed kunt adviseren. Hierom draait het om zowel verbale als non-verbale communicatie.  Ook komen aan bod het toepassen van gezichtsvormen en de lifestyle en persoonlijkheid in een adviesgesprek.
 • Fashion Cuts
  In de laatste module van het semester trainen we je alle creatieve coupes die Heads Academy heeft ontwikkeld. Hierbij leer je ook jouw eigen stijl te ontwikkelen en er helemaal klaar voor te zijn een goede Creatieve Haarstylist te zijn!

Opleidingsduur

De opleiding duurt tien maanden. Je krijgt twee dagen per week les (dinsdag en woensdag) van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Werken en leren

Buiten het feit dat de opleiding uitstekend is te combineren naast de huidige werkzaamheden, bieden wij uiteenlopende mogelijkheden op gebied van dienstbetrekkingen bij één van de salons binnen ons netwerk.

Toelatingseisen

Vanaf 18 jaar en ouder. Er is geen ervaring vereist.

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset en theorieboek die bij de start van de opleiding wordt verstrekt.

Start opleiding

Maart 2019 Amsterdam en Delft.

Vervolgopleiding

Kapper Allround

Kosten kappersopleiding

LESGELD€ 5.925,-
MATERIALEN (WERKKIT)€ 1.175,-
E-LEARNING€    75,-
EXAMENGELD€  575,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

Locatie

De routebeschrijving kun je hier bekijken. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan

studenten_geslaagd