MBO Kapper BBL

Doel en opzet van de kappersopleiding

Ben je leerplichtig en wil je graag in een kapsalon werken dan is de MBO-opleiding Junior Kapper van Heads Academy iets voor jou. Je volgt één dag per week les bij Heads Academy en daarnaast werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

Hoge kwaliteit

Wij streven naar een optimale kwaliteit en realiseren dit door te werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Hierdoor is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt training van hoogopgeleide docenten die zelf ook parttime in hoog segment salons werken.

Inhoud kappersopleiding

De opleiding bestaat uit verschillende modules en richt zich volledig op het praktische kappersvak en de daarbij behorende theorie met de exameneisen.

Modules

  • Communicatie + klantenontvangst
  • Haaronderzoek + haarverzorging
  • Adviseren + verkoop
  • Kleuren
  • Knippen + snijden
  • Permanenten
  • Watergolven + slagleggen
  • Huid + Haar + Materialen
  • Lang haar

Opleidingsduur

De opleiding duurt twee jaar. Twee dagen per week (dinsdag en donderdag) volg je de opleiding bij Heads Academy in het eerste jaar en één dag per week in het tweede schooljaar (dinsdag). Daarnaast werk je tenminste drie dagen per week in de salon. De lesdagen zijn van 9.30 uur tot 17.00 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je per jaar zeven weken schoolvakantie. Bij de salon waar je werkt gelden de regels van het CAO voor kappers.

Werken en leren

Deze deeltijd opleiding is erg afwisselend omdat je zowel op school als in de salon aan de slag gaat. Werken bij een erkende kapsalon is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Erkend leerbedrijf

Heads Academy werkt samen met erkende salons. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de salons binnen ons netwerk. Gedurende deze leerwerk periode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

Toelatingseisen

Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel kapper te worden!

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met Hairlevel online met persoonlijke inlog en studieboeken.

Kosten opleiding

LESGELD PER JAAR€ 3.841,-
MATERIALEN (WERKKIT)€ 1.250,-
BOEKEN + E-LEARNING€ 465,-
EXAMENGELD€ 575,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

Start kappersopleiding

Delft: 27 augustus 2019
Amsterdam: 3 september 2019

Locatie

Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s. De routebeschrijving vind je hier.

Vervolgopleiding

MBO Kapper (allround)

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan