MBO Allround Kapper BOL

Doel en opzet allround kappersopleiding BOL

Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf tot allround kapper en je leert ook nog goede basistechnieken met Make Up. BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Je start vanuit de gedegen basis Kapper niveau 2 in het eerste jaar. In het tweede jaar ben je klaar om elke module een niveau hoger te gaan: Kapper Allround niveau 3. Zo leer je o.a. tijdens de kleurmodule creatieve kleurtechnieken en met folies kleuren. En bij de module Fashion Cuts leer je het haar uitwerken en personaliseren bij elke speciefieke klant met speciale knip- en snijtechnieken. In de praktijklessen leer je om nog zelfverzekerder een diagnose te maken bij elke behandeling en hoe je het beste kunt adviseren. Als gediplomeerde (allround) kapper ben je straks in staat om technieken en vaardigheden zelfstandig toe te passen.

Hoge kwaliteit

Bij Heads Academy streven we naar de hoogste kwaliteit. Zo werken we in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt training van hoogopgeleide docenten die zelf ook parttime in hoog segment salons werken.

Inhoud kappersopleiding

De opleiding richt zich volledig op het praktische kappersvak en de daarbij behorende theorie. De lessen bestaan maximaal twee uur uit theorie. De overige tijd is praktijk. Deze bestaat uit demonstraties en werken op doll heads, modellen en klanten.

Make up

Je leert goede basistechnieken om klanten een mooie touch up te geven. Zo kun je de klant nadat je deze hebt geknipt en/of gekleurd nog mooier maken door bijvoorbeeld de lippen te laten glanzen en de sterke punten van het gezicht goed naar voren te laten komen.

Opleidingsduur

De opleiding duurt twee jaar. De lestijden zijn van 9.30 uur tot 17.00 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je per jaar twaalf weken schoolvakantie.

Stage en leren

In de beroepsopleidende variant heb je een beroepspraktijkvorming (BPV) overeenkomst met Heads Academy en een erkende kapsalon. Vier dagen per week krijg je les (dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag) en één dag per week loop je stage bij een erkend leerbedrijf (vrijdag).

Erkend leerbedrijf

Heads Academy werkt samen met erkende salons. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stage periode ontvang je een stagevergoeding (CAO bepaald) van de kapper.

Toelatingseisen

Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel kapper te worden!

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met  eigen lesmateriaal en Hairlevel online met een persoonlijke inlog en studieboeken.

Start kappersopleiding

dinsdag 28 augustus 2018.

Kosten opleiding

LESGELD PER JAAR€ 8.250
MATERIALEN (WERKKIT)€ 1.500
BOEKEN + E-LEARNING€     415
EXAMENGELD€     575

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

Studiefinanciering

De MBO-opleiding Kapper niveau 3 van Heads Academy valt onder de Wet op de Studiefinanciering. Lees hier meer over fiscaal voordeel.

Locatie

Deze opleiding is te volgen bij onze vestiging in Delft. De routebeschrijving vind je hier. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan

studenten_geslaagd