MBO 3 Haarstylist Dame + Haarstylist Heer BBL
2 diploma’s in 1 opleiding

Doel en opzet
Ambacht en vakmanschap staan aan de basis van de opleiding. We werken op een praktische manier in een realistische omgeving toe naar het diploma MBO 3 Haarstylist Dame en Haarstylist Heer met eigen stijl & unieke skills. Wil je tijdens de opleiding al direct in een salon werken dan past een BBL opleiding het beste bij jou. BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Dat betekent dat je op school en in de salon leert.

 

Allround

Tijdens deze opleiding leer je het dames en het herenvak.

 

Hoge kwaliteit
Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal 12 leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt les van hoogopgeleide docenten.

 

Opleidingsduur
De opleiding duurt twee jaar. Twee dagen per week volg je de opleiding bij Heads Academy. Daarnaast werk je drie dagen per week in een salon. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de salon waar je stageloopt, gelden de regels van het CAO voor kappers.


Toelatingseisen

Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar.

 

Start opleiding
Delft: 21 augustus 2023
Amsterdam: 4 september 2023

 

Toelatingseisen
Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar.

 

Kennis
Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
 • Het damesvak: Knippen en uitwerken, creatief kleuren, stylen, opsteken, omvormen en ‘fashion cuts’
 • Het herenvak: Knippen en uitwerken,opknippen, opscheren, tondeuse, strakke contouren en afwerking
 • Communicatie: Service, adviseren en verkoop
 • Your own style: ‘Image styling’

 

Knowledge
Een Kapper dient ook kennis te hebben. Zo sta je niet voor verrassingen wanneer een klant je vragen stelt. En kan je jouw klanten een passend advies geven. De theorie die tijdens de opleiding behandeld wordt bestaat uit:

 • Kleuren
 • Vormen en lijnen
 • Gezichtsvormen
 • Huid, haar en materialen
 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Nederlands en rekenen

 

Werken & Leren
Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

 

Studiemateriaal
Bij de opleiding hoort een uitgebreide, persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met een persoonlijke login online en studieboeken.

 

Kosten opleiding
Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken, materialen en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 

Collegegeld per jaar € 4.275, –
Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden.

 

Betalingscondities
Betaling in termijnen: Aanbetaling € 1.250,- te betalen 4 weken vóór aanvang opleiding. Het overige bedrag in 23 termijnen van € 317,39 per maand.


Locatie

Deze opleiding is te volgen bij één van onze vestigingen. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.