MBO 4 Salonmanager BBL

Doel en opzet
Tijdens deze opleiding bereid je jezelf voor om manager te worden of om een eigen bedrijf op te starten. Hoe gaat jouw eigen concept eruit zien in een businessplan? Maar als eerste ga je jezelf ontwikkelen als dames- en/of herenkapper en zorgen dat je alles onder controle hebt van dit mooie ambacht om zelf ook een eigen collectie te kunnen maken van toffe coupes.

Trainers skills kunnen ook niet ontbreken bij de functie van een salonmanager of eigenaar van een Salon. Dus je leert ook vaktechniek overbrengen (lesgeven), communiceren, connecten, werken vanuit een doel, evalueren en reflecteren, feedback geven en presenteren. Wil je tijdens de opleiding al direct in een salon werken dan past een BBL-opleiding het beste bij jou. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je op school en in de salon leert.

 

Hoge kwaliteit
Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal 12 leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

 

Opleidingsduur
De opleiding duurt drie jaar. Het eerste jaar volg je de opleiding 2 dagen per week en het derde jaar 1 dag per week. Daarnaast werk je drie of vier dagen per week in een salon. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de salon waar je werkt, gelden de regels van het CAO voor kappers.


Toelatingseisen

Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar.

 

Start opleiding
Amsterdam: 4 september 2023
Delft: 29 augustus 2023
Deventer: 27 februari 2024 + 27 augustus 2024
Amersfoort: 27 augustus 2024

 

Kennis

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
 • Het dames en/of herenvak: Knippen en uitwerken, creatief kleuren, stylen, opsteken, omvormen, visagie en ‘fashion cuts’
 • Communicatie: Klanten ontvangst, adviseren en verkoop
 • Your own style: ‘Image styling’
 • Theorie: Nederlands, rekenen, Engels, haaronderzoek en -verzorging, huid, haar & materialen en administratieverwerking
 • Master in Education
 • Ondernemen
 • Eigen haarmodelijn maken

 

Fast facts

 • Leeftijd 16-21 jaar
 • Opleidingsduur 3 jaar
 • Lestijden 9.00–14.30 uur
 • Verdieping van het damesvak in technieken
 • Veel persoonlijke ondersteuning
 • Veel praktijkervaring: leren door te doen
 • Een erkend diploma MBO Salonmanager Dame niveau 4

 

WERKEN & LEREN
Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

 

STUDIEMATERIAAL
Bij de opleiding hoort een uitgebreide, persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met een persoonlijke login online en studieboeken.

 

KOSTEN OPLEIDING
Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken, materialen en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 

Collegegeld per jaar € 4.275,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW.

 

BETALINGSCONDITIES
Betaling in termijnen: Aanbetaling € 1.250, – te betalen 4 weken vóór aanvang opleiding. Het overige bedrag in 35 termijnen van € 326,43 per maand.
Betaling ineens: € 4.275, – per jaar.


Locatie

Deze opleiding is te volgen bij één van onze vestigingen. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.