MBO 4 Salonmanager BBL (Topjaar)

DOEL EN OPZET
Het topjaar is bedoeld voor kappers die in het bezit zijn van het diploma Haarstylist Dame of Haarstylist Heer (niveau 3). Tijdens deze opleiding bereid je jezelf voor om manager te worden van een Salon en op de start van een bedrijf. Hoe gaat jouw eigen concept eruit zien in een businessplan? Je leert ook een eigen collectie te kunnen maken van toffe coupes.

 

Trainers skills kunnen ook niet ontbreken bij de functie van een salonmanager of eigenaar van een Salon. Dus je leert ook vaktechniek overbrengen (lesgeven), communiceren, connecten, werken vanuit een doel, evalueren en reflecteren, feedback geven en presenteren. Wil je tijdens de opleiding al direct in een Salon werken dan past een BBL-opleiding het beste bij jou. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je op school en in de salon leert.

 


HOGE KWALITEIT

Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal 12 leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

 

OPLEIDINGSDUUR

De opleiding duurt 1 jaar, 1 dag per week naar school. Daarnaast werk je drie of vier dagen per week in een salon. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur of van 14.30u tot 20.00u. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de salon waar je werkt, gelden de regels van het CAO voor kappers.

 

TOELATINGSEISEN

Kappers die in het bezit zijn van het diploma Haarstylist Dame en/of Haarstylist Heer (niveau 3). Kappers die niet aan de toelatingseisen voldoen, kunnen contact opnemen met de opleiding.

 

START KAPPERSOPLEIDING

Amsterdam: 11 september ’24 (lesdag woensdag)
Amersfoort: 12 september ’24 (lesdag donderdag)

 

KENNIS
– Wat leer je tijdens de opleiding?
Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
Theorie: Nederlands, rekenen, Engels en administratieverwerking
Master in Education
Ondernemen
Eigen haarcollectie ontwerpen

 

FAST FACTS
Leeftijd vanaf 17 jaar
Opleidingsduur 1 jaar
Lestijden 9.00–14.30 uur
Veel persoonlijke ondersteuning
Veel praktijkervaring: leren door te doen
Een erkend diploma MBO Salonmanager Dame of Heer niveau 4

 

WERKEN & LEREN
Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

 

STUDIEMATERIAAL

Bij de opleiding hoort een persoonlijke login online en studieboeken.

 

KOSTEN OPLEIDING
Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 

Collegegeld per jaar € 4.125,-

Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Vergeet niet dat je voor deze opleiding het STAP-budget kunt aanvragen. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

 

BETALINGSCONDITIES

Betaling in termijnen: aanbetaling van € 1.250,-. Het overige bedrag in 10 termijnen van € 287,50 per maand.
Betaling ineens: € 4.125,-

 

LOCATIE
Deze opleiding is te volgen bij één van onze vestigingen. Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.