MBO 3 Haarstylist Dame BBL

Doel & Opzet
Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf tot dameskapper op niveau 3. Allround met een specialisme in het damesvak. Zo leer je o.a. tijdens de ‘Kleurmodule’ creatieve kleurtechnieken en met folies kleuren en bij de module ‘Fashion Cuts’ leer je het haar uitwerken en personaliseren bij elke klant met speciale knip- en snijtechnieken. In de praktijklessen leer je om nog zelfverzekerder een behandeling te kiezen en het juiste advies te geven aan de klant. Als gediplomeerde dameskapper kun je na de opleiding alle technieken en vaardigheden zelfstandig toepassen.

 

Hoge kwaliteit

Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal 12 leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in topsalons werken.

 

Kennis
Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
 • Het damesvak: Knippen en uitwerken, creatief kleuren, stylen, opsteken, omvormen, visagie en ‘fashion cuts’
 • Communicatie: Klanten ontvangst, adviseren en verkoop
 • Your own style: ‘Image styling’
 • Theorie: Nederlands, rekenen, Engels, haaronderzoek en -verzorging, huid, haar & materialen en administratieverwerking

 

Fast Facts

 • Leeftijd 16-21 jaar
 • Opleidingsduur 2 jaar
 • Lestijden 9.00–14.30 uur
 • Verdieping van het damesvak in technieken
 • Veel persoonlijke ondersteuning
 • Werken en leren
 • Veel praktijkervaring: leren door te doen
 • Een erkend diploma MBO Haarstylist Dame niveau 3

 

Opleidingsduur
De opleiding duurt twee jaar. Het 1e  jaar volg je 2 dagen per week de opleiding bij Heads Academy en het 2e jaar 1 dag per week. Daarnaast werk je tenminste drie dagen per week in de salon. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de salon waar je werkt gelden de regels van het CAO voor kappers.

 

Werken & Leren
Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

 

Toelatingseisen
Vanaf 16 jaar en de maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om professioneel kapper te worden!

 

Studiemateriaal
Bij de opleiding hoort een uitgebreide, persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding krijgt overhandigd. Daarnaast wordt er gewerkt met eigen lesmateriaal en online met een persoonlijke login en studieboeken.

 

Start Kappersopleiding
Amsterdam: 4 september 2023
Delft: 29 augustus 2023
Deventer: 27 februari 2024 + 27 augustus 2024
Amersfoort: 27 augustus 2024

 

Kosten Opleiding

Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken, materialen en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 

Collegegeld per jaar € 4.275, –
Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Het bedrag kan in termijnen betaald worden.

 

Betalingscondities
Betaling in termijnen: Aanbetaling € 1.250,- te betalen 4 weken vóór aanvang opleiding. Het overige bedrag in 23 termijnen van € 317,39 per maand.
Betaling ineens: € 4.275,- per jaar.

 

Locatie
Wil je zien hoe ons opleidingsinstituut er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s.

Wil je meer weten over Heads Academy? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.